• English (United States)
 • English (Canada)
 • English (UK)
 • Español
 • Francais
 • Italiano
 • Danske
 • Svenska
 • Polski
 • Deutsch
 • Nederlands
 • Português
 • 简体中文

FAQ (dine spørgsmål) - Ergomat


1) Hvordan fungerer en ergonomisk arbejdspladsmåtte?
Ergonomiske måtter som ERGOMAT's aflastningsmåtter er designet til at stimulere blodcirkulationen i fødder, ben og lænd. Blodgennemstrømningen stimuleres af den unikke patenterede overflade profil på ERGOMAT måtten, som styrker muskulaturen. Gode ergonomiske måtter er nøje udviklet til at yde en optimal balance mellem kompression og modstand, som er vigtig for at opnå en passende stimulation af musklerne. Den bedste måde til at forstå, hvad en ergonomisk måtte er designet til at gøre er at sammenligne den med affjedringen på en bil. Lige som affjedringen dæmper og spreder den stød, mens den yder den nødvendige støtte for at opnå stabilitet. 

2) Hvorfor er ergonomiske måtter vigtige ?
Som alle ergonomiske værktøjer, er ergonomiske måtter designet til at arbejde med menneskets krop for at lette de opgaver som kroppen udfører. I tilfælde af en stående arbejdsplads, er disse måtter af yderst vigtighed for at reducere eller eliminere træthed og ubehag på kort sigt, herunder den mere negative effekt i form af belastning og stress skader på længere sigt. Disse fordele medfører også reelle besparelser pga. øget produktivitet og arbejdsmoral, og reducerer sygefraværet, arbejdernes erstatningskrav og dårlig kvalitet i produktion i forbindelse med medarbejdernes manglende koncentration pga. træthed.

3) Hvorfor tilbyder ERGOMAT så mange muligheder?
De forskellige typer måtter i ERGOMAT familien af ergonomiske aflastningsmåtter er designet til at give optimale løsninger til specifikke industrier og arbejdsmiljøer. I stedet for at sælge måtter foretrækker vi at give realistiske, langtidsholdbare komplette løsninger til industrielle specifikke arbejdsplads miljøer.

4) Hvad er forskellen mellem polyurethan og gummi måtter?
Fra et ergonomisk synspunkt, yder alle ERGOMAT’s måtter med de karakteristiske overflade profiler en passende stimulation. Fra en forbrugers komfort synspunkt er det et spørgsmål om personligt valg, hvilken profil der foretrækkes. Generelt er vores polyurethan måtter det korrekte valg i tørre, ikke våde/olieholdige arbejdsområder. Polyurethan måtter har også antistatiske/ESD egenskaber.

Nitril gummi måtter har større varme bestandighed, anti-slid og anti-skrid egenskaber til mere krævende industrielle forhold. Ydermere da de har lukkede celler er ERGOMAT gummi måtter bakterieresistente, hvilket gør dem idelle til kritiske miljøer som medicinal og fødevarer industrien. Nitril gummi måtter tåler flere alkaliske væsker og syrer, (pH < 7) og EPDM gummi fungerer bedst i kaustisk eller basis miljøer med (pH > 7). ERGOMAT måtter af Nitril gummi findes også i en ESD version til statisk følsomme produktionsmiljøer.

For at få den mest hensigtsmæssige måtte til jeres specifikke arbejdsmiljø eller industri, se information herom på hjemmesiden eller i en  ERGOMAT brochure.

5) Er der risiko for snublefarer ved  ERGOMAT måtter?
I modsætning til mange andre måtter, som produceres i lange baner med et udvalg af sammenlagte materialer, er vores førsteklasses ERGOMAT måtter støbt af materialer af højeste kvalitet. Dette giver ERGOMAT den unikke muliged, at vi kan kundetilpasse vores gulvmåttter, og tilpasse dem til det arbejdsmiljø hvor de skal ligge i enhver størrelse og form. Da vi kan  kundetilpasse måtterne på den måde giver det os mulighed for at lave skrå kanter på alle måttens sider, hvilket eliminerer risikoen for snublefarer. Ydermere gør brugen af første kvalitets materialer at måtterne ikke udvider sig eller kryber, som ellers bevirker at måtter krølller og skaber risiko for snublefarer ligesom ved andre gulvmåtter.

6) Hvordan rengør jeg ERGOMAT aflastningsmåtter?
Alle ERGOMAT måtter kan fejes, støvsuges eller afvaskes i mild sæbevand med efterfølgende aftørring, så alt vandet fjernes. Nitril og EPDM gummi måtten kan også spules eller højtryksspules. EPDM gummi måtter kan ydermere autoklaveres.

 
Udsalg (gælder kun Nord- og Sydamerika)